Sønnen til ei god venninne av meg fyller et år på søndagen men vi feiret i dag siden vi kommer til å gjøre mye i helgen. Hun visste ikke om kaken eller gaven :). Umit var veldig fornøyd med kaken :)

Det er en kjempe godt kake med kako-vanilje krem med litt kirsebær syltetøy. Det er fort å lage sånne kaker og du vil få et utmerket resultat hvis du følger oppskriften som det er. Det er viktigste delen er sukkerbrød. Jeg kommer til å skrive det detaljert, og gjør akkurat det samme.

Du trenger:

For sukkerbrød:
4 egg
320 gr sukker
150 gr hvetemel
100 gr yoghurt
50 gr kakao
2 ss planteolje- olivenolje
3 ss kokt vann
5 gr bakepulver
5 gr vaniljesukker

1. Del eggeplommen og eggehviten.
2. Ha eggehviten i en glass skål. Tilsett halve sukker mengden og pisk sammen. Pisk til du får et marengs ( sukker vil smelte)

3. Pisk sammen eggeplommen, resten av sukker og vannet minst 6-7 min.
4. Etter sukkeret er smeltet. Tilsett oljen og yoghurten.
5. Pisk litt til.
6. Bland alle tørre ingrediensene og sil rett inn i røret med eggeplommen. Bland sammen. Du trenger ikke bruke maskin. Bare bland sammen godt.

7. Deretter tilsetter du marengsen og bland sammen. Ikke pisk. Bare bland godt.
8. Bruk en form 24 cm eller 26 cm. Dekk med bakepapir. Ikke bruk smør i kantene.
9. Hell over formen og prøv å få luften ut fra kaken med å slå litt kakeformen ned.

10. Varm opp ovnen i 180 C. Stek den ca. 40-45 min. ( ikke åpne døren til ovnen i første 30 min).
11. La den avkjøle etter stekingen. Dekk den i plastfolie og ha den i kjøleskapet i et døgn. Du kan gjerne bake den i et par dager forveien.

Vanilje krem:
6 dl melk
2 dl sukker
1 ss hvetemel ( full skje)
1 ss maisenna (full skje)
2 eggeplomme
Revet sitron skall fra en sitron
5 gr vaniljesukker
1 pakke fløte + litt kakao pulver + sukker
1. Bland alle ingredisene bortsatt fra fløte og kakao pulver. Kok den opp og du vil merke at den tykker seg. ( rør hele tiden slik at den ikke brenner seg i bunnen)
2. La den avkjøle før du setter den i kjøleskapet.
3. Pisk opp fløten sammen med sukker ( 2-3 ss) til du får litt tykkere og tilsett kakao ( full ss). Pisk videre til du får et fint krem ( pass på at du ikke pisker for mye)
4. Ta ut vanilje kremen og bland sammen med halve pisket fløten.
5. Spar resten av pisket fløten.
6. Del kaken i tre like deler.
7. Sett ene kake biten ned i serverings plate
8. Hell halve vanilje kremen opp i det. Pass på at du ikke dekker helt til kanten men den står litt i midten. Den vil flyte seg til kanten når du setter inn andre kake biten.
9. Ha litt kirsebær syltetøy hvis du vil. Eller bruk det du ønsker.
10. Ha den andre kakebiten over og hell resten av vaniljekremen og pynt med kirsebær.
11. Ta den siste kakebiten over.
For pynt:
ca. 10 pakker kviklunsj
to pakke non stop
Resten av krem fløten bruker du rundt kaken og opp i kaken. Den vil holde sjokoladene sammen. Smør godt resten av fløten på hele kaken.
Ha kviklunsjene ute i en stund før du deler dem fra hverandre. Høyden til sjokoladen bestemmer du selv. Jeg skjært bort litt av sjokoladen for å litt lavere.  Begynn fra et sted på kaken og fyll med kviklunsjen. Det er opptil deg om du vil litt tettere mellom sjokoladen eller litt mellomrom som min.
Strø over nonstoppen på hele kaken. Bruk så mye du vil :)

Bursdagsbarnet  :)

Sånn ser det ut kake bitene :) Jeg er ikke glad i smørkrem og bruker veldig mye vanilje krem. Den gir mye mer smak. Du kan gjerne bruke ganaj eller sjokolade moussé inn i også.