• 8-10 mellom store tortilla lefser
  • 250 g kjøttdeig (helst lam)
  • 1 mellom stor gulløk
  • 1 ss tomat pure
  • 2 tomater
  • 2 hvitløkfedd
  • halv grønn paprika
  • en håndfull persille
  • svartpepper, paprikapulver, chiliflak og salt
  • Løk salat:
  • 1 stor eller to mellom store gulløk
  • salt, tørket mint, chiliflak
  • 1 tomat og 1/2 agurk

Lahmacun er en type tynn pizza og er veldig berømt i Tyrkia.  Man kan selvfølgelig lage deigen selv og kjevle ut men jeg har valgt å bruke tortilla lefser. På en travel dag er det kjempe enkelt å lage og både store og små liker det godt.

lahmacun1

 

Lahmacun fyll:

1. Finhakk løken og hvitløken eller bruk rivjern ( små siden). Løken må være i veldig små biter.

2. Ta av skallet på tomaten og bruk små siden rivjernen for å rive.

3. Hakket løk, hvitløk og tomaten tas i en bolle.

4. Ha kjøttdeigen, tomatpuren, salt og pepper opp i alt.

5. Finhakk persillen og paprikaen.

6. Ha dem opp i alt og bland alt godt. Den blir veldig bløt ( mye væske pga løken og tomaten), men sånn skal det være. Den skal hjelpe å sitte fast på lefse.

7. Ta fram en lefse og smør fyllet på hele lefse.

8. Stekes i 180 C ca. 10 min. Du vil merke at den er litt brun på undersiden og kjøttet er stekt.

 

Løk salat: 

lahmacun2

 

1. Ta av skallet og del i to.

2. Skjær løken som halvmåned.

3. Ha løken i en dyp skål og fyll med vann. Ha en spise skje salt opp i.

4. La den vente sånn ca. 15-30 min.

5. Vask tomaten og agurken og skjær dem i biter.

6. Vask løken godt etter 15 min og da vil saltet forsvinne. Den vonde smaken av løken også forsvinner.

7.  Tilsett litt oliven olje,sitronsaft,  chiliflak og tørket mint. Bland dem godt sammen.

8. Server sammen med tomaten og agurken.

 

lahmacun4

 

Ta fra lahmacun og ha løk salaten opp i. Du kan ha fersk persille opp i også.  Hvis du er glad i sitron, kan du ha litt opp i også. Rull den sammen og enjoy it :)

 

Vel bekkomme!

 

Afiyet olsun!