• 4 lammekoteletter eller kjøtt med bein ( det du liker)
  • 1 stk purre
  • 1 mellom stor gulløk
  • 1 rød/grønn paprika
  • 1 stor gulrot
  • 1/2 pakke hakket tomat ( fra hermetisk boks)
  • 2 hvitløkfedd
  • 1 ss hvetemel ( kan sløyfes)
  • Planteolje

 

 

lammegryte2

Slow cooking er en av det beste metoden når det gjelder kjøtt med bein og du får veldig mye smak ut av retten. Jeg skulle egentlig lage «Osso buco» , italiensk rett,  men man bruker  kalvkjøtt. Jeg ville helst bruke det jeg hadde på fryseren og lage retten som det passe for oss.  Retten er veldig enkelt og krever ikke mye tid.

 

Her kommer framgangsmåten:

1. Ta fram en støpejern gryte og tilsett litt olje.

2. Varm opp oljen ( du kan ha en spiseskje margarin også) og brunere kjøttet kjapt. Du kan godt marinere kjøttet en dag før, og da bruker du litt salt og svartpepper. La den ligge i kjøleskapet og tørk godt før du steker.

3. Finhakk løken,hvitløken og paprikaen. Fres den i samme olje du har brunet kjøttet. Bruk mer olje hvis du tror det er for lite.

4. Skjær gulroten i biter og stek den med løken deretter små hakk purren, du kan godt bruke hele purren og stek videre litt til.

5. Tilsett tomaten og kok litt alt sammen.

6. Tilsett hvetemelet hvis du vil ha tykkere saus og rør godt sammen.

7. Ha brunet kjøttet opp i sausen og dekk med varmt vann.

8. Smak med salt og krydder.

lammegryte

 

9. Ha lokken og sett den i nederste rille på ovnen, ca 160-170 C.

10. Hvis du har tynne skiver, trenger det stå ca 90 min men hvis ikke, la den stå opptil 2 timer.

11. Retten serveres med potetmos eller ris og du kan godt bruke fersk persilleblader til pynt.

 

*Du kan godt bruke andre grønnsaker og tilpasse retten  etter ditt ønske.

 

Vel bekomme!

 

Afiyet olsun!