• •16 dl hvetemel
  • •6 dl lunket melk
  • •3 egg ( ene eggeplommen skal smøres på toppen)
  • •3 ss sukker
  • •1.5 ts salt
  • •1 pk tørr gjær
  • • 2 dl olivenolje

bilde 2

Jeg har laget disse bollene til guttens bursdag. Det ble veldig populær og ble nesten alt spist opp. Det er tørr gjær inn i og viktigste er ventetiden.

Med denne oppskriften får du 2-3 ovnsbrett boller. Det er avhengig av hvor stor du lager bollene.

 

1. Sil ca 14 dl hvetemel og tørrgjær i en bolle. Hell alt unntatt melken.

2. Bland litt sammen.

3. Hell litt og litt melken og jobb med deigen. Det skal være myk deig men jo mer du jobber jo bedre blir den. Hell resten av hvetemelet etter behov.

4. Selve deigen er litt klistret. Prøv å kna deigen med kun en hånd.

5. Dekk deigen og la den vente i en varm sted. Jeg la den inn i ovnen (ovnen er skrudd av).

6. Deigen skal være dobbel så stor før du kan forme den. Det kan ta opptil 2 timer.

7. Form deigen som du vil.

8. Smør pisket eggeplommen over og la den stå 15 min til.

9. Stek den  i ca 175 C til de er gyllenbrune.

 

‘Du kan godt fylle bollene med fetaost og persille.

 

Afiyet olsun!

 

Velbekomme!