• 1 pk filo baklava deig
  • 230 g smør uten salt
  • Kakefyll:
  • 1,5 dl sukker
  • 3 egg
  • 1,75 dl hvetemel
  • 2 dl knust valnøtter
  • 1 ts bakepulver
  • For sirup:
  • 7 dl sukker
  • 6 dl vann

 

baklava17

Denne typen baklava er ikke så kjent men det er utrolig godt. Mamma fikk oppskriften fra ei venninne og siden den dagen det er kun denne oppskriften bruker vi .

 

Fremgangsmåte:

1.  Lag sirup. Kok opp sukker og vann sammen ca 15 min ( du teller like før den begynner å koke, ca 15 min). La den avkjøle på sida.

2.  Pisk sammen egg og sukker og lag en eggedosis

baklava9baklava14

3,  Hell over resten av ingrediensene og lag en tykk kakefyll

baklava11

4. Åpne pakken til filo deigen

baklava8

5. Ta fram ovnsplaten ( den som er inn i ovnen)

6. Smelt smøret

baklava1

7. Smør litt på bunnen av platen

8. Legg en filo deig og smør litt smør igjen og enda en filo deig. Fortsett sånn, du skal kun bruke halv parten av deigen

baklava10

9. Ha over kakefyllet og dekk hele deigen. Legg over en filo deig og smør med smeltet mør og deig og smør. fortsett til du er ferdig med deigen.

baklava12

10. Skjær kaken i biter og hell over resten av smøret.

baklava4

11. Stek den i ca 200 C til den er gyllenbrun.

baklava6

12. La selve baklava avkjøle litt før du heller over sirupen. Baklava skal være lunket og sirupen skal være på romtemperatur.

13. La baklava hvile et par timer før servering

baklava2

 

Pynt med kaken hakket pistasje og server med vanilje is :)

 

Afiyet olsun!

 

Velbekomme!