• 200 gr smør uten salt (rom temperatur)
  • 2 egg (ene eggeplommen skal smøres over)
  • 1 dl semulegryn
  • 6dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • Hasselnøtter til pynt.
  • Sirup:
  • 7 dl vann
  • 6 dl sukker
  • noen få dråper sitronsaft

sekerpare2

 

 

Denne desserten er veldig vanlig til å lage  i Tyrkia. Det er et alternativ til baklava, og søt som bare det er :)

 

Fremgangsmåte:

1. Lag først sirupen. Kok opp sukker og vann. ( Når det er begynt å koke opp, senk varmen litt og la den koke 12 min).

2. Tilsett sitronsaften i siste 3 min.

3. La den avkjøle på sida.

Små kaken:

4. Smør, sukker, semulegryn, og eggene blandes godt sammen.

5. Tilsett litt hvetemel, bakepulver og vanilje og lag en deig. Tilsett mer hvetemel til du får myk deig.

6. Lag små runde boller, og smør med pisket eggeplommen.

7. Ha hasselnøtter i midten hvis du ønsker.

8. Stekes i 200 C til de er gyllenbrune.

9. Når de er stekt. la den stå ute 5 min før du heller over avkjølet sirupen.

 

Serveres etter noen timer.

Desserten oppbevares i rom temperatur.

Afiyet olsun!

 

Velbekomme!