• 1 lt melk
  • 1,75 dl sukker
  • 1 liten teskje (5g) natron eller bakepulver
  • Selskapsjokolade, halv pakke ( 50 g)

 

dulce

 

Dette pålegget kalles melkesyltetøy hvis man oversetter riktig.  Dulce de leche kan brukes som pålegg eller på kaker. Jeg har blandet med sjokolade for å erstatte sjokoladepålegget. Man kan variere smaken med nøtter også.

 

Fremgangsmåte:

1. Ta fram en stor kjele og hell melken og sukkeret

2. La den koke og rør inn i mellom

3. Når den har nådd kokepunktet, ha bakepulver/natron og rør hele tiden.

4.  Under lav temp rør melken inn i mellom. Du vil merke at den endrer seg i fargen og vil karamellisere.

5. Når den har blitt litt tykkere, er den klar. Jo mer du koker jo tykkere du får. Jeg fikk som jeg ville ha etter en time men hvis jeg har kokte litt mer, ville jeg fått akkurat som sjokoladepålegg.

6. Tilsett sjokoladen når du har kokt ferdig og rør godt.

7. Hell over glassen du ønsker å ha det og la den avkjøle.

dulce2

Pålegget kan du oppbevare i kjøleskapet ca 1 måned.  Jeg har fått ca 350 ml sjokoladepålegg men hvis du koker mer, blir det mindre. Det er viktig at du er tålmodig og rører den jevnlig.

Afiyet olsun!