• 500 gr kjøttdeig
  • 1 stk stor gulløk
  • 1 egg
  • 1 dl ris
  • 1/2 ts svartpepper
  • 1 ts salt
  • For steking:
  • 2 dl grillmel
  • 1 egg
  • Olje

kadinbudukøfte1

 

Det finnes ikke noe bedre navn enn kvinnehofte kjøttboller, og den ligner på det litt :)

Selv om det tar litt lengre tid enn vanlig kjøttboller, er den verdt.

 

Fremgangsmåte:

1. Del kjøttdeigen i to.

2. Ha halve kjøttdeigen i en stekepanne med litt olje og stek den.

3. Hakk løken i små biter og stek den sammen med kjøttdeigen.

4. La den avkjøle på sida mens du koker risen.

5. Kok risen med kaldt vann og sil godt når risen er kokt ferdig.

6. Ta fram en dyp skål.

7. Ha stekt kjøttdeig, resten av kjøttdeigen, ris, egg og krydderne.

8. Kna sammen godt.

9. La den hvile i kjøleskapet minst halv time ( du kan godt lage den dagen før også). Jo lenger venter den jo bedre blir det.

10. Form kjøttdeigene som en egg.

11. Formet kjøttkaken skal først dekkes med grillmel deretter pisket egg og den skal stekes i olje.

Du kan servere den med pasta,ris eller potet.

Velbekomme!

 

Afiyet olsun!