• 4 egg
  • 4 ss varmt vann
  • 160g sukker
  • 160g hvetemel
  • 1/2ts bakepulver
  • 1 står vaniljesukker
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 pk kremfløte
  • Kirsebær fra syltetøy

 

image

I siste ukene har jeg vært veldig opptatt med jobb og frivillig arbeid at nesten jeg har ikke hatt tid til noe annet. Siden jeg hadde fri fra jobben på siste torsdag, tenkte å rydde litt hjemme men isted havnet jeg på kjøkkenet :) det er ikke rart :) jeg hadde tenkt å lage muffins til ungene men endt opp med denne kaken. Ungene koste seg masse :) og den ble spist opp sammen dagen. Kaken er veldig luftig og myk, det var ikke noe problem å spise hele :)

 

 

fremgangsmåte:

1. Eggehvitene piskes sammen med varmt vann

2. Tilsett sukker og pisk videre

3. bland eggplomme Med en gaffel og ha det sammen med eggehvitene. pisk videre

4.  Ha vaniljesukker, hvetemel, og bakepulver med bland sammen. Bruk skje, ikke maskin.

5.  Bland forsiktig med skje slik at du ikke mister luftige kakerøret.

6.  Finn fram en liten bolle og ha 4 spiseskje av kakerøret og bland sammen med kakaopulver

7. Ta frem en langpanne og dekk med bakepapir.

8. Fyll kakesprøyten med kakaofyllet og lag mønster som du vil.

image

9. Hell resten av kakerøret og være forsiktig at  du ikke blander sammen med kakaofyllet.

image

10. Stek kaken midt i ovnen ca 8 min på 220c.

11. Rull kaken når den er varm og la den avkjøle. Dekk med en klut.

12. Pisk sammen kremfløten med sukker ( det er opp til det hvor mye sukker du bruker)

12. Rull ut kaken forsiktig og dekk med kremfløten og ha kirsebær ( jeg har brukt kirsebær syltetøy)

13.  Rull kaken sammen igjen og pynt med litt kremfløte og kirsebær.

 

Kaken er klar til servering.

 

Velbekomme! Afiyet Olsun!