• 4 dl lunkent melk
  • 1 pk tørrgjær
  • 2 dl smeltet smør
  • 4 ss sukker
  • 2 dessert skje salt
  • 10-11 dl hvetemel
  • Fyll:
  • Ost,tomat,paprika

 

 

image

På søndager er det gjærbaks et favoritt hos oss. Jeg har laget mini pizza og boller av samme deigen. Denne deigen kan brukes basis bolle deig og du kan fylle det med det du ønsker.

 

Fremgangsmåte:

1. Melk,sukker og tørrgjær blandes. La den stå 10 min.

2. Hell over andre ingrediensene – men pass på hvetemelet. Veldig kjekt hvis du heller hvetemelet litt og litt.

3. Deigen skal være myk men ikke knall hard :) det kan kjenes sånn at deigen er litt klisSete.

4. La deigen hvile 1 time i et varmt plass, det kan være inn i ovnen men ovnen er ikke på :)

5. Deigen er nå dobbel som den var.

6. Ta litt av deigen, hel valnøtt størrelse.

7. Dekk ovnsplaten med bakepapir.

8. Lag en små bolle og trykk midten av deigen( inn mot ut)

9. Fyll med ost, tomat og paprika ( jeg har brukt mozarelle men du kan bruke det du liker)

10. lag resten av deigen også, om du føler at deigen er vanskelig å jobbe med, bruk litt hvetemel for å forme.

11. bruk pisket eggeplomme på siden av deigen for å få fine brun fargen.

 

Du kan lage boller av samme deigen Og eller fylle med noe annet godt.

 

 

Afiyet Olsun!  Vel bekomme!