Du trenger 1 glass rødelinser (ca.2dl), ca.1 dl jasminris (litt mindre enn 1 dl), 1 dl olivenolje/solsikkeolje eller margarin hvis du vil bruke det, 1 og halv ss tomatpure, 1 mellom stor løk, 1 mellom stor fin revet gulrot og 1 mellom stor fin revet potet. Salt, chiliflak, sort pepper.

Først tilsetter du oljen inn i gryten deretter gulroten og poteten. Steker du littegran og tils

etter du tomatpureen, linsene og risen. Steker du litt til. Deretter kan du ha ca. 1,5 liter kokt vann og en hel løk opp i. Lar du koke den, til linsene og risen er helt mør. ( bruk ikke høy temperatur, ikke sett på lokken til gryten) . Tilsett salt, sort pepper og chiliflak hvis du vil. Hvis vannet blir mindre etterhvert, tilsetter du litt mer. jeg har brukt ca. 2 liter vann.

Server suppen mens den er varm. bruk gjerne tørkede mint og fersk sitron.