Jeg har hatt 6 tørkede aubergine og 5 paprika. 11 spiseskje ris, 1 stor eller to liten gul løk, 1 dl solsikkeolje/planteolje/olivenolje, 1.5 dl varmt vann, tørkede persille (kan sløyfes), tørkede chilipepper eller rød paprika, sort pepper, salt, granateple sirup, en tomat.

Varm opp oljen, tilsett løken og la den stekes noen minutter. etter det tilsett risen og krydder

ne bortsett fra sirup. stek den godt. tilsett vannet tilslutt og la den trekke.

aubergine og paprika skal kokes hver for seg og du må bytte vannet minst to ganger. la dem koke til du kjenner at gaffelen går gjennom.

etter det siler du, kan du vente noen minutter til de er kalde. du fyller hver av dem med risen. fyll litt over halvparten med ris fordi risen “hever” seg.

du kan sette dem i en rund kasserolle. skjær tomaten i biter og sett dem på toppen av aubergine og paprika.
tilsett ca 3dl kokt vann og la dem trekke vannet. sjekk etter det om risen er ferdig kokt hvis ikke kan du tilsette litt mer vann. når du ser at de er nesten ferdig kokt, kan du tilsette litte grann granateple sirup (spørs om du liker sur, hvis ikke kan du bare sløyfe det.)

den kan både spises kald og varmt.

Vel bekomme! 🙂