I Tyrkia aubergine brukes veldig mye. Her hjemme hos meg også det samme. Jeg lager salad, gryte rett, pilaf med aubergine… you name it 🙂 

For 4 personer:

2 stk aubergine, 1 stor tomat, 2 gul løk, tomatpure, chiliflak kryder, salt, svart pepper og olje (jeg har brukt olivenolje)

Vask auberginene, skjær i tynne skiver. Løkene skjæres i små biter. Hell olje ( ca. 1,5 dl) i en kasserolla og tilsett løkene. Stek dem til de får “rosa” farge. Tilsett auberginene og stek dem til de skifter fargen. Du vil merke at de begynner å bli veldig myke. Rør jevnlig slik at de ikke brenner. Viktig at de stekes lenge ca. 20 min, den vil gi helt annet smak. Skjær tomatene i små biter ( du kan bruke tomat fra hermetisk boks også). Tilsett de også inn i retten og stek videre ca.10 min. Tilsett 1,5 ss tomatpuré men hvis du bruker tomat fra hermetisk boks, trenger du ikke tomatpuré. Tilsett alle krydderne du ønsker. Hell kokt vann. Vannet skal dekke auberginene. Kok dem til de blir myke.

* Du kan bruke en aubergine og en squash. Potet også kan brukes. 

Vel bekomme!