Grønne bønner brukes veldig mye i Tyrkia. Mamma kjøper det i sesongen og fyller fryseren. Denne gangen var jeg heldig og henta veldig mye fra Tyrkia.

Denne retten kan lages uten kjøtt og tilsettes gulrot hvis man ønsker det.

Du trenger:

1/2 kilo grønne bønner
1,5 dl olje (solsikke eller olivenolje)
1 stor gul løk
Tredje del av en grønn paprika
100 gr små kjøttbiter (kan sløyfes)
2 ss tomat (du kan bruke hakket tomat fra boksen)
1 ss tomatpure (kan sløyfes)
Salt, chiliflak

Vask bønnene og del dem i to eller tre. Finhakk løken, tomaten og paprikaen. Hell oljen i en kjele, stek løken og paprikaen. Tilsett bønnene og stek videre. Du bør steke den minst 20 min,  rør godt. Tilsett tomatene og tomat pure, stek videre. Tilsett salt og krydderne. tilslutt tilsetter du kokt vann som dekker bønnene og la den trekke i middelsvarme.

*Hvis du skal tilsette kjøtt, skjær dem i små biter og stek dem sammen med løken. la den trekke vannet før du tilsetter bønnene.

Du kan spise den med bulgur pilaf eller ris. Spis sammen med yoghurt 🙂 hvis du liker det.

Vel bekomme!