Dette er ganske godt. Det tar litt tid å lage den men det er verdt.

Denne retten egner seg til veldig godt til grill mat eller brunch. 

ingredienser: 

1 glass ca 2 dl

1 liten glass ca 1 dl

1 glass røde linser
1 liter vann
2 glass tynn bulgur
2 stk løk
1 liten glass olivenolje
3 ss tomatpuré
1 ts svartpepper (pulver)
1 liten glass varm vann
rød pepper pulver (hvis det ønskelig)
en bunt bladpersille
6-7 stk vårløk
1,5 ts salt (mer hvis det ønskes)
grønn salat/isbergsalat

Framgangsmåte:

1 glass røde linser vaskes og settes inn i en kjele med 1 liter vann. denne kokes helt den trekker vannet ( det er greit hvis det blir litt vann igjen, hvis ikke så kan du tilsette litt) og blir myke. Pass på at du ikke setter lokk til kjele.
2 glass tynn bulgur settes inn i en stor bolle. Tilsetter du kokte røde linsene og blander du dem sammen. Trekk aluminiumfolie over bollen og vent helt til bulgur trekker vannet fra røde linsene (ca 30 til 40 min).
mens du venter, så kan du kutte løkene i små biter og ha dem over i en panne og steke dem med olivenolje. deretter tilsetter du tomatpure og krydderne. tilslutt tilsetter du 1 liten glass varmt vann og koker et par sekunder.
når det har gått ca 30 min og bulgur har trukket alt vannet fra røde linsene ( hvis du syns at bulgur er fortsatt litt hard, kan du tilsette litt varmt vann og vente 10 min til), tilsetter du løken du har stekt opp i det. nå blander du godt alt sammen. trekk igjen folien og vent litt mer.
mens du venter, finhakker du vår løkene og bladpersillene.

Nå tar du av folien og tilsetter du salt og blander du alt sammen veldig godt ca 10 min. her kan du bruke hendene dine :), jobb skikkelig med linsene og bulgur. tenk som det er et slags deig 🙂

nå tilsetter du de grønsakene du har finhakket. bland alt sammen.

bruk hendene dine igjen og ta litt av deigen ( alt du har blandet sammen) og lag små køfte.

Du kan servere dem med isbergsalat og sitron.