Eplepai/eple terte

Ingredienser:

Bunnen; 125 gr smør, 1 egg, 2 ss yoghurt, 70 gr sukker, litt mindre enn 1 ts bakepulver, 300 gr hvetemel.

eplefyll: 6 eple (mellomstore), 4 ss sukker, 1 ss smør, 1ss kanel (sløyfes hvis d ønskes), 100 gr valnøtter (kan sløyfes)

Revet epler røres godt med sukker og stekes helt til vannet trekker inn. deretter tilsett smør, kanel og valnøtter og rør godt sammen. La den avkjøle.

Hvetemel,smør og sukker røres godt inn i kjøkkenmaskin (hvis du ikke skal bruke kjøkkenmaskin, rør først hvetemel og smør sammen, deretter tilsett sukker). tilsett resten av ingrediensene og bruk hendene dine for å lage deigen. Du kan hvile deigen inn i kjøleskapet sånn ca 10 min.
Kjevle ut deigen i en passe pai form og skjær det som blir overs. Hell eplefyllet over den pai form. For å lage det formen æ har laget på toppen, kan du kjevle resten av deigen og prøvelage det mønsteret ( min ble ikke helt som æ har tenkt pga lite tid men du kan sikkert få det til enda bedre) eller kan du sette resten av deigen inn i frysen sånn ca 1 time og etter det kan du reve den på toppen. d blir helt annerledes 🙂

Du kan sile litt melis på kaken, hvert fall når den er litt lunket.