Kilis pilaf ( den retten tilhører til sørøst (grensen av Syria) Tyrkia) 

Ingredienser:

300 gr kjøtt ( lam kjøtt, storfe eller strimlet kylling- en gang har jeg brukt en hel kylling som skåret i biter) 
1 aubergine, 1 stor potet/ to små, 1 dl olje, 6 dl jasminris, salt, kokt-vann

Vask risen godt og la den hvile på siden. Skjær aubergine og poteten i skiver og stek dem i olje helt til er gyldenbrune. Sett dem på en tørkepapir slik at  oljen blir trukket av papiret  Den kjøttet som du skal bruke må stekes godt, ikke glemt å tilsette litt salt på den. Bruk det du liker. Du kan bruke mer enn 300 gr hvis du ønsker. 
Bruk en tefflon belegg gryte og varm opp oljen. Hell stekt kjøttet og rør den litt. Ta gryten på siden. Legg først stekt potetene deretter auberginene over kjøttet. Hell risen og fordel risen over auberginene. Tilsett salt og hell over kokt vann. Vannet skal dekke risen og kanskje litte gran mer. Hvis du mener at risen er litt hard, kan du helle litt mer vann. La den koke i lav temp helt til den er gjennom kokt. 
La retten avkjøle før du snur over på serveringplate. 

Vel bekomme!