Cacik- ikke tzatziki 

Den er veldig kjent meze i Tyrkia. Den spises ved siden av maten og serveres kald. 

Du trenger: 

For to personer

Halv agurk, 1 hvitløkfedd, vann, salt, yoghurt (ca 100gr) , tørket mint og olivenolje.

Vask agurken og skjær litt av skale ( den skal se ut som “Sebra”). Skjær agurken i små biter (veldig små), hvis du ikke gidder å skjære så smått, bruk rivjern ( eneste problemet at du får mer vann ut av agurken, ). Bruk hvitløkpresser og ha den opp i yoghurten. Tilsett fin kuttet agurken og salt. Bland godt sammen og tilsett vannet. Den skal ikke bli så tykk som tzatziki, mer som “ayran”. Hell de i skåler og pynt den med mint og olivenolje.

Vi bruker mer hvitløk egentlig, og det er kjekt at den venter litt i kjøleskapet før det serveres, bare får å få fram hvitløk smaken.

Vel bekomme!