Ingredienser:
1 pakke fingerkjeks (ca 36 stykk) , 7,5 dl melk, 3 dl sukker, 1 ss hvetemel, 2 ts maisenna, 2 eggeplomme, 1 ts vanilje.
1 pakke fløte, 2 ts sukker, 1 glass melk(ekstra for fingerkjeks), 200 gr kirsebær eller jordbær
Vaniljepudding: 7,5 dl melk, 3 dl sukker, 1 ss hvetemel, 2 ts maissenna, 2 eggeplomme og 1,5 ts vanilje blandes i en kjele og kokes.Du merker at den begynner å bli tykkere (du bør røre hele tiden for å ikke brenne) . da er den klar. la den avkjøle i sida.
1 pakke krem fløte og sukker piskes sammen til du får en fin krem.Sett den i kjøleskapet når du er ferdig.
Bruk en 26 cm kakeform, kutt fingerkjeksene i enden slik at de får nesten samme høyde som formen.
Hel 1 glass melk i en skåle, drypp fingerkjeksene inn i den skålen ( ene siden nok, gjør det fort
fordi kjeksene suger melken med en gang). Sett kjeksene først på kanten og dekk hele kanten, etter det dekk bunnen med kjeksene.Bruk mikser og bland godt vaniljepuddingen som du har laget. Hell halve puddingen inn i formen.Dekk med frukten du ønsker å bruke, hell krem fløten opp i. Igjen drypp kjeksene og dekk over krem fløten. Hell resten av vaniljepuddingen  dekk med frukt og tilslutt med krem fløten. Pynt med kokos eller sjokoladebiter eller bare med frukt.
Den bør hvile i kjøleskapet (ca. 4 timer) før du kan spise det 🙂

 

Du ser to forskjellig bilder fra forskjellig tidspunkt. Du kan dekke kantene til formen med folie slik at kjeksene ikke sitter fast. Jeg gjorde ikke en gang så ble det som du ser på bildet. Litt for mye melk, kan også skape det problemet men for min del gjør det ingenting 🙂

 

Vel bekomme!