I Tyrkia lages det kålruletter i vinteren og hodekål som brukes, er litt annerledes også. Når vi skulle lage kålruletter første gang i Norge , visste ikke hvordan vi skulle fjerne bladene fra hverandre uten å skade den siden de var så hard. Mamma har kokt den først men da var det ikke enkelt å brette sammen. Vi fikk tips å fryse den først så ville det vær enkelt å dele bladene. Det er det vi gjør nå 🙂 Jeg hadde en liten hodekål siden vi var bare 4 personer til middagen. Hodekålen sto i frysen i et døgn før jeg fikk fjerne bladene fra hverandre. Jeg lot den være i kjøkkenbenken til den var tinet opp. 
For 4 personer:
1 mellomstor hodekål
1,5 dl ris (jeg brukte jasminris)
en håndfull persille, eller tørket persille (1ss)
olje, svartpepper, tørket paprika,salt
1 stor gul løk , 1ss tomatpure
Finhakket løk stekes i olje, tilsett risen og krydderne og stek videre. Tilsett ca. 1 dl kokt vann og la den trekke. 
Fjern bladene fra kålen forsiktig. De store bladene skjæres i to og de minste kan du bruke i sin helhet bare at du  fjerner harde delen. Da blir det enklere å brette sammen. Ha litt ris i øverste delen av bladet. Brett sidene inn over og rull den. Den som du har delt i to, kan du brette ene siden og rulle videre. Ene siden vil være åpen. Bruk en liten kjele og sett dem tett sammen. Hvis du ikke skal koke en gang, kan den bare vente i kjøleskapet noen dager. Det går helt greit. Når du skal koke, tilsett kokt vann som dekker kålrulettene.Tilsett litt mer olje og salt. Sett en tallerken som dekker over. Den skal hindre at kålrulettene åpner seg. I en lav temp skal den kokes. Ikke bruk høy temperatur, da vil alle kålrulettene åpne seg. 
Den kan spises både kaldt og varmt. Du kan bruke kjøttdeig inne også. 
Vel bekomme!