I år har vi feiret den andre eid i Trondheim hos foreldre mine. Første eid er rett etter ramadan og den andre er 70 dager etter. Vi har feiret den andre eid i uke her “I dag ofres en dyr for Gud og dele selve kjøttet med naboer og de som er i nød. Historien bak: profeten Abraham skulle ofre en ting som elsket over jorda hvis han skulle få enda en sønn til. Da han fikk andre sønnen, han valgte ofre sitt første sønn med bakgrunn for det han har lovet. Da skulle han gjøre, så kom en sau fra guden slik at han fikk ofre den. Vi minner den dagen.”

Siden mamma er i Tyrkia, var det svigerinnen som ordnet med alt. Jeg må bare si at hun er veldig flink og til og med prøvde seg på baklava. Det smakte akkurat som det skulle smake. 

Jeg har lyst til å dele de bildene jeg har delt i facebook siden også. 

Eid frokost er veldig viktig. I Tyrkia spises det ikke frokost før selve dyre ofret (før tiden men nå er det vanskelig). Familien samles hos de eldste i familien, slik at de feirer sammen. 

Hjemmelaget syltetøy (jordbær,aprikos)
Fylte aubergine og drueblader
Maisenna boller
Dusj børek
Børek som lages i stekepanne
Baklava
Stekt kjøtt
Potet salat med lag gulrot, egg og valnøtter
Selvfølgelig middagen var ikke mindre enn det her 🙂 2 dager med ren luksus dvs 6 stjerners opplevelse 🙂
Her er det et bilde fra middagen. På bordet står det to ivrige personer som klarte ikke vente til vi tok et foto.

 

Hjemmelaget tørkede suppe 
Manti (Tyrkisk ravioli)
Grønn salat
Fylte drueblader og aubergine
Ris 
Lammekjøtt med grønnsaker 
 
 

Enda en eid er over nå og håper bare at vi kan bare oppleve mange eider sammen.