I år har vi feiret den andre eid i Trondheim hos foreldre mine. Første eid er rett etter ramadan og den andre er 70 dager etter. Vi har feiret den andre eid i uke her “I dag ofres en dyr for Gud og dele selve kjøttet med naboer og de som er i nød. Historien bak: profeten Abraham skulle ofre en ting som elsket over jorda hvis han skulle få enda en sønn til. Da han fikk andre sønnen, han valgte ofre sitt første sønn med bakgrunn for det han har lovet. Da skulle han gjøre, så kom en sau fra guden slik at han fikk ofre den. Vi minner den dagen.”
Siden mamma er i Tyrkia, var det svigerinnen som ordnet med alt. Jeg må bare si at hun er veldig flink og til og med prøvde seg på baklava. Det smakte akkurat som det skulle smake.
Jeg har lyst til å dele de bildene jeg har delt i facebook siden også.
Eid frokost er veldig viktig. I Tyrkia spises det ikke frokost før selve dyre ofret (før tiden men nå er det vanskelig). Familien samles hos de eldste i familien, slik at de feirer sammen.
Enda en eid er over nå og håper bare at vi kan bare oppleve mange eider sammen.
Til en eid-fest for mange år siden fik jeg nogle runde brød lavet med gedemælk. Jeg var på landet nord for Ankara. Har du nogen idé om hvad det var og hvordan de bliver lavet?
Det er bazlama. det er ikke enkelt å forklare hvordan man lager det men jeg kommer til å ta opp i video slik at man forstår helt. her kan du se bildet http://www.facebook.com/photo.php?fbid=286935214755935&set=pb.207348192714638.-2207520000.1357760263&type=3&theater.