Ris i butterdeig form

Det er kjekt å servere risen på denne måten. Hvertfall ser det ikke ut kjedelig 🙂

For 4 personer:

2 dl jasminris (eller andre typer)
1/2 dl olje (margarin, smør går an også)
1 ss pinnekjerner
1 ss små rosiner
1 ts allehånde krydder (allspice)
salt
kokt vann

Vask risen og sil den godt. Stek risen sammen med oljen og tilsett pinjekjerner, rosiner og krydderne. Stek litt før du tilsetter vann. Jeg måler ikke vannet. Vannet bør dekke risen og etter den har trukket hele vannet, kan du tilsette mer hvis det behov.

Du trenger 4 butterdeig, sufleform og litt olje for å smøre sufle formen.

Kjevle ut deigen 
Jeg brukte pizzaskjærer for å skjære deigen.

Smør litt olje i formen før du dekker med deigene.

Hell litt ris inn i. 
Brett sammen.
Sett den i ovnen 200C. Stekes helt de er gyllenbrune.
La den avkjøle før du tar ut av formen. Server den lunket. 
Tips: Du kan bruke kjøtt  (lam kjøtt, oksekjøtt eller kylling kjøtt) inn i risen også.