Alle vet jo hva er gresskar men det mest brukes til pynt pga halloween. I Tyrkia lages det mest dessert ut av den men lages også suppe. Det er jo veldig godt frukt dessert.

Du trenger: ( for 4-6 personer)

3 skiver
Sukker
Kokos, valnøtter eller tahini paste

Skrell skallen av gresskarene og skjær i små biter (3-4 cm tykkelse).

Bruk en mellomstor kjele og legg litt av gresskarene på bunnen og strø over 2 ss sukker og legg resten over den og strø 2 ss sukker igjen. ( den blir ikke for søt men hvis du liker søtere, kan du bare øke mengden av sukker)

La den stå over dagen, Hvis du skal lage den i samme dag, bør den vente ca.5 timer. Neste dag vil du merke at sukker er smeltet og vann i bunnen.

Kok den i lav temperatur, helt de er gjennomstekt. Hvis du mener at den trenger litt mer koking og ikke nok vann, kan du helle litt vann. Jeg trengte ikke helle mer vann.

Etter den er ferdig kok, skal den avkjøles og serveres kald.

Jeg brukte tre typer strø, kokos, tahini sesam og valnøtter, for å vise hvordan det ville se ut. Du kan bruke bare det du liker eller andre type nøtter.

Velbekomme!