I år feires Ashura den 24. November 2012.I den Tyrkiske og muslimske tradisjonen fortelles det at, da den store oversvømmelsen trakk seg tilbake, laget Noah og hans familie en pudding (ashura) av de matrestene som var igjen om bord på Arken.For å minnes Noah har mange muslimer, ikke minst i østre Tyrkia gjort det til en tradisjon å lage ashura hvert år. Ashurane skal deles med naboer og venner.Å dele mat gir mulighet for dialog og positiv kontakt oss mennesker i mellom, for å fortsette denne tradisjonen og forstørre denne erfaringen til å dele kjærlighet, fred og ha god samvittighet. Dersom du er interessert i hva Noah fant i krokene i Arkens lasterom kan vi fortelle at hans pudding har følgende oppskrift:

INGREDIENSER:

1 kopp korn
1/3 kopp bukkeert,
1/3 kopp tør hvit bønner
2 spiseskje ris
6 kopp vann
10 stk. Tørkede aprikoser
5 stk. Tørkede fikener
½ kopp rosiner1 liten appelsin
2/3 kopper sukker2 spiseskje rosevann
2/3 kopp valnøtter
½ liten granateple

FORBEREDELSE
Stillne hvete, hvite bønner, garbanzo bønner og mandler i vann over natten. 
Kok de ovennevnte ingrediensene, så fjernes det ytre skallet. 
Stillne rosiner i kokende vann inntil dem mykner. 
Legg alle ingrediensene over (trinn 1-3) i en stor gryte og kok dem. Legg til peanøtter og mandler (skrelles og kuttes i to) på dette punktet. 
Kutt opp aprikoser i småbiter, legg dem til i blandingen sammen med sukker. 
Byll på 10-15 minutter. 
På toppen; valnøtter og kanel eller pomegranate
Det finnes ulike oppskrifter, men de essensielle ingrediensene er: hvete, ris, sukker, nøtter, tørkede frukt, bønner, rosiner og sesamfrø. Alle ingrediensene er kokt sammen helt til de når et tykt grøt-lignende konsistens. Ashura serveres kaldt! 

Her er det en video som viser hvordan man lager det:

Afiyet olsun!