Aubergine salat er en kjempe godt salat som kan spises til lunsjen, brunsj eller grillet mat. Når grill sesongen er i gang, kan du bare grille auberginene i grillen.

Ingrediensene (for 4 personer):

2 stk aubergine ( mellom stor aubergine)
2 stk grillet paprika
Halv rød løk
Sitronvann, salt, olje (olivenolje eller planteolje)

Du kan grille auberginene inn i ovnen men jeg er jo veldig lat 😛 bruker mikro ovnen i stedet. Stikk kniven et par steder i auberginen. Sett den i mikroovnen og kjør den 3 min og se etter det om den er blitt myk.  Hvis ikke, kjør mer. Avkjøl den før du fjerner skallet. Skjær auberginene og paprikaen  i små biter sammen med løken. Tilsett olje, salt og sitronvann.

Jeg har kjøpt ferdig grillet paprika men du kan grille kapri paprika inn i ovnen også.

Velg 4 mellom store og hard tomat og skjær toppen av. Fjern innholdet og fyll med aubergine salat.

I det siste tiden har jeg funnet at det selges ferdig grillet aubergine i glass også. Det er to typer, en med bare salt og den andre med sitronvann og hvitløk. Den med salt er mye bedre. Du kan se om du finner det i tyrkiske mat butikker. Det sees ut som det her.

Tips: Du kan skjære tomatene inn i salaten og spise bare som det er. Litt persille og krydder vil gjøre smaken enda bedre.

Med resten av aubergine i glassen har jeg laget børek 🙂 Den er utrolig godt og spist opp nesten hele børeken den dagen 😛

Aubergine børek:

Hvis du ikke har aubergine ferdig grillet i glass, bør du bruke 4 mellom store aubergine. Grill den i ovnen eller i mikro. Skjær den i små biter.

Du trenger 2 yufka, 2 egg, 3,5 dl melk, ca. 1 dl planteolje, gulost

Egg, melk og olje vispes sammen. Del yufka i biter og tilsett inn i sausen. Etter det tilsett auberginene. Bland sammen godt. Hell den over i en ildfast form ( en stor lasagne form kan brukes). Dekk med revet ost og stek den i 200 C.

Tips: Du kan tilsette feta ost inn i børek også, vil smake enda bedre 🙂 eller andre typer oster. Den er veldig godt ved siden av kjøtt eller til lunsjen ( vi spiste i middagen 🙂 ) .

Afiyet olsun!