Kisir er velkjent salat i Tyrkia og ingrediensene endrer seg hvor du kommer fra.  Det er veldig enkelt salat og innen halv time har du retten klar. Den retten kan spises sammen med grill mat også.

Jeg har servert sammen med hjemmelaget bolle.

Du trenger:

3 dl koftelik bulgur*
Varmt vann
1/3 del agurk
1 liten grønn paprika
4 blad romanasalat ( isbergsalat kan brukes også)
1 vårløk ( du kan bruke halv gulløk, eller rød løk)
Persille ( halv bunt)
1 tomat , 1 ss tomatpure
Olivenolje, salt, pepper, sitronsaft, granateplejuice( kan sløyfes), sumak/ sumac ( krydder, kan sløyfes)

Ta fram en bolle og hell bulgur inn i. Dekk bulguren med varmt vann, det skal dekke litt over selve bulguren. Sett en lokk på bollen og la den stå ca. 30 min.  Du kan fin hakke alle grønnsakene mens du venter.

Ta fram bollen og ha tomatpure, salt, svartpepper, litt olje, sitronsaft, granateplejuice, sumak og chiliflak opp i og bland godt sammen. Smak om det er nok salt og om den er litt syrlig. Den skal ha litt syrlig smak. Hell de andre ingrediensene bortsett fra tomaten. Bland dem godt og helt til slutt tomaten. Tomaten tilsettes tilslutt pga den er veldig myk og for å unngå at tomaten blir pure.

* Køftelik bulgur ser sånn ut:  Det selges som fine bulgur og den merket jeg bruker. Du kan finne de fleste utenlandske butikker ( tyrkiske mest )

Afiyet olsun!