Nå er det kaldere tiden kommet og forkjølelse sesongen er i gang hos oss. Sånn vil det gå hele vinteren tror jeg:(. Denne suppen egner seg veldig bra i kalde vinter dager. Hele familien vil elske 🙂 spesielt barna 🙂 vanligvis bruker vi hvetedurum men den prosessen tar lenger tid å lage det, i stedet for bruker jeg ris.

Du trenger:
1 egg
200 ml yoghurt
1,5 ss hvetemel
Kald vann ( ca. 1,5 l )
Litt over 1/2 dl ris
Tørket mint og chilipepper ( søt paprika pulver kan brukes også)
Smør( margarin kan brukes også)
1,5 dl kikkerter ( kan sløyfes)

Bland egg, yoghurt og hvetemel sammen. Vask risen godt og tilsett inn i yoghurten. Bland dem godt. Hell over 1lt vann og la den koke. Bruk tre skje og rør inn i mellom og under lav temp. Hvis det trenges mer vann, tilsett mer varmt vann. Siste ti min før det er ferdig kokt, tilsett kikkerter som du har på forhånd kokt eller bruk fra hermetisk boks.
Smelt smøret på en liten kjele og tilsett mint og tørket chilipepper. Smelt sammen ( ikke brenn smøret 🙂 bare små koke sammen med smøret). Tilsett salt inn i suppen før du heller smøret før servering.

Afiyet olsun!