Du trenger:

1 kilo paprika
1 dl ris
1 stor gul løk
Planteolje (olivenolje kan brukes også)
1 tomat
1 ss tomatpure (kan sløyfes)
Salt, svartpepper, tørket mint, tørket chiliflak
1 ss pinjekjerner
1 liten kopp fersk persille
1 dl varmt vann

Ta ut kjernen fra paprikaene ( du kan trykke sidene slik at du får ut hele kjernen ut, se på bildet) og vask dem. Sett dem i en kjele og kald vann over. Kok dem ca. 20-25 min.
Hell olje i en stekepanne og stek fin hakket løk og pinjekjernen.  Tilsett risen og krydderne og stek videre. Skjær en halv tomaten i små biter og stek dem sammen med risen og tomatpuren. Hell over varmt vann og la den trekke. De skal ikke gjennomkokes. Ta den på sida og tilsett fin hakket persillen og rør godt.

 Fyll paprikaene med risen, bare til halve delen. Gjør på alle paprikaene. Skjær tomaten i skiver og legg over i paprikaene. Strø litt salt og kald vann som dekker halve delen. La den koke i mellom temperatur og risen er helt gjennomkokt.

Hell litt olivenolje og sitronsaft før servering. Den kan nyttes både varmt og kaldt og kan ha litt yoghurt ved siden av.

Afiyet olsun!