Den er min favoritt ostekake. Jeg har lagd den minst tusen ganger tror jeg 🙂 Nesten alle som jeg kjenner, har smakt den 🙂 Den slår gjennom alle ostekakene 🙂 for min del.
Bunn:
1 pakke bixit ( jeg bruker ikke hele pakken, tar ut 3 -4 stk kjeksen)
3 ss margarin/smør
halv pakke hasselnøtt ( kan sløyfes)
Fyll:
3 egg
200 gr kremost ( jeg bruker 1 pakke tine kremost også)
2 dl sukker
1 pakke krem fløte
2 ss hvetemel
5 gr vaniljesukker ( 1 ts er nok)
Saus:
Du kan bruke sjokoladeglasur, eller kokesjokolade blandet med litt fløte, eller du kan bruke frukt og dekke med gele)
Bruk en 24-26 cm springform og dekk bunnen med bakepapir. Ikke bruk smør på kanten av springen formen. Knus kjeksen og bland sammen med smeltet smør. Dekk bunnen med kjeksen og press godt ned. Sett den i kjøleskapet mens du lager fyllet. Egg og sukker blandes godt. Lag en eggedosis. Hell kremost, hvetemel og vaniljesukker og miks godt igjen. Hell fløten og bland litt til. Hell over kjeksen. For å få bort luft boblene , slå formen litt på ned. Den stekes i 200C ca. 35 min. Steketiden er litt avhengig av ovnen. Når du rister kaken, merker du at midten er ikke helt stekt men sidene er stekt. Da er den klar. Ta ut av ovnen og la den avkjøle.
Du kan lage en sjokolade saus med kokesjokolade og fløte. 1 pakke krem fløte kokes og knus sjokoladen og hell inn i krem fløten . Kok litt til. Dekk ostekaken med sjokolade sausen. Den bør stå i kjøleskapet minst  4 timer. Før du dekker med saus, kaken bør være litt kald.

Afiyet olsun!