Dette er en vanilje pudding. Jeg har brukt vanilje sukker men du kan bruke ekte vaniljestang (frøene) også.

Du trenger:

3 espresso kopp sukker
3 espresso kopp hvetemel
1 lt melk
1 eggeplomme
5 gr vanilje
75 gr smør
8-10 tørket aprikos
litt mandel
2 dl sukker ( ekstra)

1. Melk,sukker og eggeplomme blandes og kokes. Du vil merke at den begynner å tykke seg og det er greit at du rører hele tiden. Helt tilslutt tilsett vanilje og margarin og bland sammen. Sett den på sida.
2.  2 dl sukker smeltes under lav temperatur ( pass på at du ikke brenner sukkeret) og tilsett litt vann først. Du vil merke at den blir skikkelig hard, la den koke under lav temperatur, tilsett litt mer vann til du får en fin flyttende fin karamellisert sukker. Ta fram en rund form, det kan være silikon form eller glass. Den kan være ca. 26- 28 cm i størrelsen. Hell karamellisert sukker opp i den.
3.  Aprikos og mandel kokes og aprikosen deles i to. Fordel aprikosen og mandelen over karamellisert sukker. Deretter rør litt puddingen før du heller over aprikosen.

4. Det er greit at den venter over natten før du snur den for servering. Pynt med kokos eller nøtter.

Afiyet olsun!