Dette er veldig godt børek og vi kaller det falsk ” su børek”. Su børek lages tynne deiger og man bruker varmt vann for å få myke den og lager børek. Den er ikke enkelt å lage, så fant vi en som ligner det på 🙂 ” pasta børek”. Den er like godt som ” su børek”.

Du trenger: ( for 4 personer)

yufka
250 gr pasta ( helst farfalle pasta)
2 egg ( en eggeplomme skal skilles og brukes på toppen)
100 gr fetaost
en håndfull persille ( kan sløyfes)
2 dl melk
1,5 dl olivenolje ( planteolje)

Kok pastaen som det står på pakken. Egg piskes før du tilsetter melk og olje. Åpne yufka pakken og ta fra en firkanten eller rund form ildfast form, du kan bruke langpanne ( ikke den største men minste). Du kan ha bakepapir på formen eller kan du bare smøre godt. Ta en av yufka og sett inn i formen. Hell litt av sausen. del en av yufka i deler. Ha halv parten inn i også. hell litt mer saus. Bland ost, fin kuttet persille og pasta sammen. Ha denne blandingen over yufka. Nå dekker du med resten av yufka og litt saus over igjen. Nå har du en yufka igjen og den skal du bruke for å dekke hele børek. Det blir slik at du får en fin yufka helt overs og den som igjen av yufkaen kan du sette under den yufka. Hell resten av sausen. Pisk eggeplommen og smør over yufka. Du kan pynte med svartkummin. Den stekes i 200C.

Det var kanskje ikke enkelt å forklare men jeg skal prøve å lage en video om det også.

Du bør skjære den når den er lunkent.

Afiyet olsun!