Her kommer det oppskriften til en kjempe deilig pudding dessert. Kanskje er det vanskeligste å få tak ” kadayif”.  På engelsk kalles det ” shredded dough”. Du kan finne det i tyrkiske mat butikker. I Tyrkia er det veldig vanlig å lage kadayif dessert med sirup. Hvis du ikke finner det, kan du bare bruke litt ristet nøtter og servere sånn. Selve puddingen smaker veldig godt.

Du trenger:

150 gr shredded dough/ tel kadayif ( se på bildet)
3 ss sukker
2,5 ss smør
1 dl knust valnøtter ( du kan bruke pistasje, hasselnøtter også)

Kadayif bør stå i kjøleskapet i et par timer før du begynner å bruke det. Ta fram kjøkkensaksen og begynn å klippe den i små biter. Du kan selvfølgelig bruke kniv også. Ha den i stekepannen og tilsett smør og sukkeret. Stek den i under lav temperatur. Stekes til den er helt gyllenbrun og ha tilslutt nøttene. Vær tålmodig , det tar litt tid 🙂

Pudding:

1 kilo melk ( jeg brukte lett melk)
4 ss hvetemel
2 ss maisenna
2 espresso kopp sukker
1 egg
5 gr vaniljesukker
1 pk fløte

Ha alt i en kjele utenom fløte og rør sammen godt. La den koke under omrøring. Etter at den er kokte og kan du tilsette fløten og blande godt sammen med mikseren. Fordel selve puddingen i dessertskåler. La den avkjøle før du pynter med ristet kadayif.

Denne desserten bør spises samme dagen pga kadayif. Ristet kadayif holder ikke lenge “crispy”. Du kan ha ristet kadayif i en lufttet boks, da vil den holde seg lenge. Du kan pynte med kadayif før du skal spise. Det er det jeg har gjort, slik at vi kunne spise denne desserten i to dager. Med denne oppskriften får du 8 desserter  i mellom stor skåler .

Afiyet olsun!