Man bruker en god del tid på den men den er jo verdt :). Selve sukkerbrødet kan du lage det et par dager i forveien og legge den i kjøleskapet. Men dekk kaken med en stretch folie.

Sukkerbrød:
5 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
5 gr bakepulver
2 ss varmt vann
1 dessert skje kakao

Fyll:
8 dl melk
2 dl vann
2 dl sukker
5 ss hvetemel
4 ss maisnena
1 ss kakao
20 gr bitter sjokalade
1 dessert skje vaniljesukker

For pynting:
1 pk Fløte

Karamell saus:
1 dl sukker
2,5 dl vann
1,5 ss maisenna
1 dessert skje vaniljesukker

Laging av sukker brød:
– Egg og sukker piskes sammen og lages en eggedosis. Tilsett 2 ss varmt vann og pisk mer.
– Hvetemel, kakao og bakepulver tilsettes og piskes mer. Smør godt en liten panne eller en 26.-28 cm bakeform med smør. Hell kakerøret og stek den i 175C. Ikke åpne døren til ovnen i første 30 min, da risikerer du at kaken synker.

Laging av fyll:
– Bland sammen melk, kakao, hvetemel og maisenna.
– 2 dl sukker smeltes i lav temperatur og tilsettes 2 dl vann forsiktig. Ikke rør med en gang, la den smelte sammen.
– Tilsett den blandingen opp i smeltet karamallisert sukker.
– Etter at den blandingen kokt opp, tilsett vaniljesukker og sjokolade og skru av varmen.

Når er sukkerbrød avkjølt, kan du dele den i to. Bruk samme springformen og legg ene delen av kaken inn i formen. Bruk litt melk for myke opp kaken. Hell over hele fyllet. Legg over den andre kaken. du kan myke opp kaken med litt melk på denne delen også. Den kaken bør stå i ovnen minst 3 timer før du kan fortsette.

Lag krem av fløten og dekk hele kaken. Legg den i kjøleskapet mens du lager karamellisert saus.

– Sukker smeltes i lav temperatur og ha vannet over. La den smelte selv, ikke bland. 2 dl vann blandes sammen med maisenna. og helles i smeltet sukker. La den koke litt. Ta den til sida og tilsett vaniljesukker og bland godt sammen. Du kan helle den over kake når den er avkjølt.

Afiyet olsun!