Jeg håper at dere har hatt en fin jul feiring og ønsker til alle et godt nyttår. Håper at det nye året kan bringe mye mer fred i de landene som er i krig .Jeg har hatt besøk i hele jula og synes at det var veldig koselig. Siden mamma også var her, kunne jeg lage noen mat videoer, her kommer det første :

Dette kalles musling børek men inneholder ikke musling 🙂 bare ligner på det. Jeg har tatt opp i video, det er jo en amatør video men hvert fall gir en liten forklaring hvordan kan man få det til. ( det er mamma som har laget og jeg har tatt opp video).

Du trenger:
yufka ( det bør være tynne)  ( du får 16 stk børek)
150 gr ost ( “feta” ost men ha en som ikke inneholder mye fett, du kan bruke gul ost)
halv bunt fersk persille ( du kan bruke tørket persille som meg også)
2 ss smør
2 dl planteolje
2 dl vann
Bland osten sammen med fin hakket persille. Smelt smøre og bland med olje og vann. Resten kan du se hvordan du skal gjøre i videoen. Jeg glemte å ta opp hva som skal gjøres helt til slutt. Det som blir øverst med sausen, smører du godt på hver enkelt børek. Du trenger ikke bruke pisket eggeplomme men du kan selvfølgelig bruke det også. Stek den i 200C, til de er gyllen brune.

Den dagen gutten min hadde besøk denne dagen, sikkert hører du masse bråk 🙂 på videoen.

* På videoen sa jeg at jeg har brukt litt over halv dl olje og vann men det var feil 🙂 ( nervøsiteten tok over sikkert). Følg bare oppskriften, der er det riktige målinger. Jeg kommer til å publisere et par videoer fremover også, hvordan du selv kan lage deigen til disse børekene. Følg med bare 🙂
Afiyet olsun!