Foreldrene mine og broren med hans familie var hos meg i rom jula. Da fikk jeg anledning til å lage børek fra bunnen. Vi har laget selv yufka og tok opp i video. Det oppskriften jeg skal gi, egner seg nok til en familie (ca. 4 personer). Oppskriften gir jeg her, og resten kan du se i video. I videoen har jeg sagt at man kan smøre med smør inn i yufka men vi har brukt planteolje. Det er opptil deg hva du vil selv bruke.

Her er det oppskriften til deigen:

600 ml siktet hvetemel
halv pakke tørr gjær
1 ts sukker
1 dl planteolje
1 ts salt
1 dl melk
1 egg ( eggeplommen skal smøres over)

Tørr gjær blandes med sukker og helles ca. 1/2 dl lunkent vann og settes til siden ca. 15 min. Hvetemel, olje, melk, egg og gjær blandes godt til du får en fin myk deig. Den skal ikke være klisteret. Den bør stå 1 time men det gjør ikke om den venter litt mer enn det. Den deigen kan stå i kjøleskapet over natten. Resten kan du selv se på videoen.

Fyll: 6 kokte poteter, og forskjellig krydder

Vi har brukt svart kummin og sesamfrø over.

Her er det video:

Afiyet olsun!