Denne retten kalles Ali Nazik. Ali Nazik opprinnelig lages med kjøttdeig saus men vi har laget med køfte. Siden barne er så glad i køfte. Retten er ikke så vanskelig og krever ikke så mye tid heller det. Du kan lage køfte dagen før eller et par timer før. Samme gjelder også aubergine, bare at du tilsetter litt olje hvis du skal lage en dag før.

Du trenger: (4 personer)

2 mellom store aubergine
2 hvitløkfedd
3 dl yoghurt

For køfte:
ca. 350 gr kjøttdeig
2 gul løk
2 hvitløkfedd ( kan sløyfes)
1 ts tørket paprika pulver, tørket persille ( du kan bruke en håndfull fersk persille, finhakket), svartpepper, salt
1 egg
1 skive (en dags gammel) brødskive

Sett ovnen i 200 grader. Vask auberginene og stikk kniven i et par steder i auberginene. Sett dem i ovnen. La de bli der til de blir myke. Det tar ca. 20-30 min, kan hende trengs mer tid. Viktigste at du ser at de er myke.
Ta auberginene ut i ovnen når de har blitt myke, og sett dem til sted. Ta av skallen når de er avkjølet og skjær dem i små biter.

Ta en bolle fram. Finhakk løken og hvitløken. Bruk en mini hakker og sett inn i brødet og kjør den. Brød skal være i veldig små biter.  Ha Kjøttdeigen opp i en bolle og tilsett løken, hvitløken, krydderne, eggen. Bland alt sammen veldig godt. Lag små kjøttboller og stek dem i mellom temperatur i olje. ( det trengs ikke bruke veldig mye olje)

Små hakk hvitløken og bland godt med yoghurten, tilsett litt salt også. Bland auberginene og yoghurten sammen og hell dem i en stor serverings plate.
Pynt den med kjøttbollene. Du kan helle litt smør over. Jeg har smeltet 2 ss smør og tilsatt 1 ss tomatpure. Bland de godt og tilsett bare 2 ss varm vann og la den små koke litt og hell over køften ( kjøttbollene).

Afiyet olsun!