I hjemmet hos oss spiser vi ikke mye stekt spinat men som salat er vi kjempe glad i. Denne salaten er kjempegod og enkel. Den har litt syrlig smak som løfter opp spinatens smak. Du kan gjerne bruke litt valnøtter og parmesanost også.

Du trenger:

Halv pakke baby spinat
Halv granateple
1 ss sitronsaft
1 ts granateple sirup ( kan utelukkes)
Salt

Vask spinaten godt og tørk den i salat slynge eller sil den i en dørslag. Jeg har brukt grønnsaker kniven min og skåret de litt. Men det trenger du ikke egentlig. Skjær halv parten granateplen og få ut frøene.

Å få ut frøene er veldig enkelt egentlig. Ikke del i to granateplen men skjær bare gjennom skallen og bruk hånden din for å dele den i to. Ta fram en bolle, og snu den delen som frøene er, ned over og slå den ovenfor med en skje. Da vil du se at alle frøene faller ned 🙂 Jeg vet ikke helt om jeg klarte å forklare men spør gjerne hvis det er uklart 🙂

Bland granateplene og spinaten og krydd den godt. Tilsett gjerne valnøtter og parmesanost også. 🙂

Kjempe godt til lunsj 🙂

Afiyet olsun!