Kvede dessert
Fleste  kjenner ikke  kvede men i Tyrkia spiser vi veldig mye. Kvede er vinter frukt og kan spises rå men den er litt hard. Den har litt eple – pære smak. Kvede desserten er kjempe god og enkelt å lage. Hvis du liker frukt dessert, bør du prøve den 🙂
Vi har laget denne desserten på mat kurset og var stor suksess 🙂 Du kan lage den i forveien og servere neste dag. Denne er kjempe god med krem og vaniljeis.
Du trenger:
2 stk mellom store kvede
3 dl vann
1 stk kanel stang
3 dl sukker
knust valnøtter
is/krem fløte
1. Vask kvedene godt og tørk den. Ta av skallen av kvedene og del i den to. Fjern steinene.

2. Ta fra en kjele og sett skalene og steinene av kvedene på bunnen av kjelen.

3. Sett kvedene og kanelstangen over skalene. Hell vannet.  (Hvis du bruker store kjele, bør du ha vann som dekker halv parten av kveden. )
4. La den små koke før du heller sukker over kvedene.
5. Ta på lokk og la den små koke ca. 1 time 45 min i mellom lav temp
6. Pass på at den er ikke uten vann, tilsett varmt vann hvis det er nødvendig.
7. Sjekk om kvedene er myk på alle plasser før du fjerner fra varmen.
8. Sett kvedene forsiktig over en serverings plate og hell over sausen.

9. Server den kaldt med krem eller vanilje is. Strø over valnøtter hvis du ønsker det.