Jeg er kjempe glad i ris med grønnsaker og kjøtt i det. Å blande alt med risen, gir kjempe god smak i risen. Dette er kjempe enkel og du trenger bare servere salat ved siden av. Du kan ha kjøtt i denne retten, det er bare at du må steke strimlet/ små kuttet kjøtt før du tilsetter i det. Da tilsetter du kjøttet sammen med gulroten.

Du trenger:

2 mellom store gulrot
1 dl mandel
3-4 dl jasmin ris
 litt over halv dl planteolje
Salt
Varmt vann

Bløtlegg mandelen i varmt vann og vent ca. 30 min. Deretter fjern skallene til mandelen. Ha oljen i en liten rundt kjele ( du skal snu kjelen etter at risen kokt, bruk en som er ikke så stor)

Hell mandelen og gulroten ( skjær gulroten i strimlet) og stek dem til gulroten endrer seg litt på fargen. Vask risen godt og la den sile på sida.

Hell risen over gulroten og mandelen og salt men ikke bland det. Hell varmt vann, vannet skal dekke risen. La den koke i mellom lav temperatur. Hell mer varmt vann hvis det er nødvendig.

La den avkjøle litt før du snur kjelen den.

Afiyet olsun!