Jeg har brukt tyrkiske squash men du kan bruke gjerne den som selges i vanlige butikker også. 
Hvor mye du skal bruke, bestemmer du selv. Jeg gir bare for 2 personer men mengden kan du bare øke. 
Du trenger:
2 stk squash 
1 liten gul løk
6 ss ris
paprikapulver, tørket mint, tørket persille, salt og chiliflak 
En liten tomat
Vask squashen og fjern skallet som vises på bildet. Du kan bruke julien skreller eller potet skreller. jeg har brukte begge for å vise det. Fjern inneholde med skje eller kniv som blir bunnen igjen ( se på bildet).
Vask risen og sil den godt. Hvis du øker mengden av squashen, øker du mengden av risen med bare 1 ss ris per squash stykke. Finhakk løken. Løken, risen og krydderne blandes sammen. Du skal ikke koke den eller steke. Bruk som det er. 
Ta fram en squash og fyll med ris og sett en liten tomat opp i. Gjør med alle squashen. Sett alle dem i en kjele og fyll med vann til midten av squash. La den koke i lav temperatur til de er gjennomstekt og risen er kokt. Det tar ca. 30 til 45 min. 
Du kan spise den med hvitløk yoghurt. 
Det som du fjerna fra squash, ikke kast den. Skjær den i små biter, og finhakk litt løk. Stek løken og squashen sammen og tilsett litt vasket ris. Hell varmt vann og la den trekke. Den smaker veldig godt 🙂 Eller du kan bruke det til å lage mucver 🙂 
Afiyet olsun!