Jeg skulle ønske at vi kunne spise jordskok veldig ofte men det gjør vi ikke dessverre. Den har litt potet- sellerirot smak og vi er veldig uvant med det. Jeg lager det kanskje en eller to ganger i året, bare for å få de vitaminene og håper på hver gang at vi kommer til å like 🙂

Kanskje noen har lyst til å lage det denne retten og vil prøve min oppskrift 🙂

Du trenger:

ca. 500 gr jordskok
1 mellom stor gulrot
1 liten gul løk
1 hvitløksfedd
ca. halv dl olje
Appelsinsaft fra en appelsin
2 dl varmt vann
1 ts Salt og sukker

Gjør klar en bolle med sitronvann. Skrell jordskokkene og vask dem. Skjær dem i mellom store biter og ha dem i sitronvannet. De blir fort brune.

Skrell gulrotten og skjær dem som du ser på bildet. 

Finhakk løken og hvitløken og ha dem i en gryte med litt olje. Fres dem sammen med gulroten. 

Hell sitronvannet ut i vasken og ha jordskokkene inn i gryten. Fres dem litt sammen. 

Tilslutt hell appelsinsaften, salt og sukker. La den trekke appelsinsaften før du heller vannet. Små kokes videre helt til de er myke. 

De kan serveres sammen med litt finhakket dill hvis man ønsker det. Spises når det er lunkent. 
Afiyet olsun!