Vi er kjempe glad i grønne bønner, og jeg lager det veldig ofte. Her er det litt annerledes og mye enklere versjon av grønne bønner ( du kan sen andre måte å lage her ). Denne retten ble også laget under mat kurset.

Du trenger ( 3-4 personer hvis du serverer ris ved siden av):

400-500 gr grønn bønner
1/2 gul løk
1 mellom stor tomat
1 ss tomatpure (kan sløyfes)
Salt, chiliflak, svart pepper

Ta tuppen av bønnene og vask dem godt.

Finhakk løken. tilsett 3 ss naturell olje i en panne 

Legg bønnene over. 

Fin hakk tomatene og hell dem over. Tilsett tomatpure hvis du ønsker. 1 ts salt og krydder også tilsettes sammen.

La den stekes under lav temperatur. Sjekk mellom tida om det trengs vann. Siden vi ikke brukt vann i begynnelsen pga tomatene men vil trenges etter hvert. Da tilsetter du litt varmt vann og mer hvis det trengs.

Kok de til de er myke. Det tar 40-45 min til de er gjennomstekt.

Afiyet olsun!