Denne børeken har vi laget i matkurset også. Det tar kun halv time å lage. Veldig enkelt og kjapt men smaker kjempe godt. Farris gir en mykere børek. Man kan lage denne børeken og la den stå i kjøleskapet over natten og steke neste dag. Gi gjerne tilbakemelding hvis dere prøver denne børeken. 


Farris Børek

1 pakke yufka (filodeig) (ca. 400 gr står det på pakken men den tilsvarer  til 1kg)
150 ml melk
100 ml olje
250 ml farris ( kullsyre vann)
2 egg
Svartkummin – sesamfrø for å pynte
Fyll: Spinat med ost/ost med persille/ stekt purre/ bare revet ost/ stekt kjøttdeig/ potetmos
250 gr fersk spinat hakkes og blandes ca. 150 gr feta ost. eller En halv bunt persille hakkes og blandes ca. 200 gr feta ost.
1. Lag først fyllet du ønsker.
2.  Åpne filo deigen. La den stå ca. 5 min.
3. Ta fram lang panne form, legg en bakepapir under.
4. Legg en av filo deigen inn i formen. Del den andre filodeigen i store biter og dekk over den filo deigen du har lagt inn.
5. Filo deigen kan inneholde 3 eller 5 stk. den vi bruker inneholder 5 stk. 
6. Den 3. filo deigen deles  i store biter men halv parten settes over den andre deigen inn i formen.
7. Hell over fyllet og dekk hele deigen.
8. Legg resten av 3. filo deigen og samme gjør du det med 4. deigen også.
9. Den siste filodeigen bruker du for å dekke pent over. Skjær deigen like stor som formen. Resten av filodeigen setter du inn og den fine deigen du har skåret, dekker du over resten.
10. Nå er børek er klar for å helle saus. Men før det skal du skjære børek i biter. Du bestemmer hvor stor biter skal det være.
11. Nå heller du 250 ml farris over børek.
12. Vips 2 egg og hell olje og melk. Bland alt sammen og hell over børek.
13. La den hvile ca. 20 min. Pynt med svartkummin eller sesamfrø etter ønske.

14. Stekes i 200 C ca. 20-25 min. ( på midt i ovnen) 

Sånn ser det ut når den er ferdig stekt 🙂

Afiyet olsun!