Børek med sjampinjong og kjøttdeig

Denne børeken har vi laget i første børek kurset. Kjempe godt og veldig enkelt. Det tar ikke lengre tid enn vanlig bolle. Du kan bruke andre type fyll også.

Jeg bruker bilder fra kurset for å forklare børeken og jeg glemt å ta bildet etter den ble stekt. du kan bare tenke hvordan ville det se ut 🙂 og gjerne prøv den 🙂

Ingredienser

  •  300 g kjøttdeig
  •  ½ stk  gjær
  •  3 dl lunkent vann
  •  8 dl  hvetemel
  •  1 ss  salt
  •  100 g margarin
  •  12 stk  frisk sjampinjong
  •  1 stk hakket løk
  •  pepper og salt til steking av innmaten
  • sesam frø
  • 1 egg
 
 
1. Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, salt og mel. La deigen heve til dobbel størrelse.

2.Hakk løken fres den med litt olje i en panne sammen med kjøttdeigen tilsett deretter sjampinjongen rør dem i ca 2-3 minutter. Smak med salt og ønsket pepper .

3. Del deigen 20 små boller. Kjevle deigen ca 20 cm i diameter legg dem i lag oppe hverandre pensle med olje hvert lag (maks 5 stk) 


 
4. Ta en deig om gangen å dra i alle kanter på kjøkken benken slik at det blir tynn rundt flatt brød
 
5. Legg i litt fyll rull til en pølse og runder dem igjen en bolle
 
6.  Stek på 225° C i ca. 20 minutter.
 
Afiyet olsun.