Det er en smakfull salat som kan enkelt gjøres mye mer av det. Du kan gjerne bytte ut rødbeter med rødkål og tilsette et lag med grønnsalat også. Det er jo opptil deg hvordan du vil gjøre. Server gjerne med hvitløkyoghurt.

Du trenger: (mengden bestemmer du selv, her oppgir det jeg har gjort.)

8 stk mellom store poteter
2 mellom store gulrot
Halv glass syltede rødbeter
En håndfull persille og gressløk ( vårløk kan brukes også)
Salt
Planteolje

1. Ta skallet av potetene og kok dem i saltet vann.

2. Skrell gulroten og rives i strimler. Fres dem i litt olje ( 1 ss olje) og tilsett litt salt.

3. Bruk en løk hakker eller rivjern og skjær rødbeterene i små biter. Ta dem i over en serviett og få vannet ut.

4. Finhakk både persillen og gressløken.

5. Ta fram en brødform eller en spring kakeform. Ha en passende stor brød pose og skjær den fra en siden slik at du har en stor plast. Dekk formen. Ha litt olje i bunnen og smør posen godt med oljen.

6. Hell rødbeten inn i formen og dekk hele bunnen med rødbeter. Press godt.

7. Samme gjør du det med gulroten også.

8. Potetene moses godt og blandes sammen med persille og gressløk. Tilsett salt og smak etter. Deretter heller du over gulroten og presser du godt.

9. Dekk over med posen.

10. Enten lar du den vente over natten eller om et par timer før du snur den.

Afiyet olsun!