Simit er en velkjent gjærbakst. Det er vanskelig å få det til så “crispy” og her er det noe svigerinne min har prøvd men ble ikke crispy. I Tyrkia stekes de i vedovner, så kanskje det er noe med det. Den simit som selges i Norge, ligner på denne.

Du trenger:
200 ml melk
200 ml vann
1 dl planteolje
1 pk fersk gjær
1 ts salt og sukker
500 ml hvetemel
For sausen:
1 ss drue sirup
1 dl vann 
200 gr sesam frø
1. Melk, lunkent vann, sukker og gjær blandes sammen og settes på sida sånn ca. 15 min.
2. Deretter tilsetter du hvetemel litt og litt til du får en fin myk deig. Dekk deigen med klut og la den hvile 1 time.
3. Etter 1 time vil den doble seg.

4. Lag små boller av deigen. De skal være store som en sitron.

5.  Av hver enkelt deig skal du lage sånn rulo.

6. Hold de to rulo deigenen sammen og brett sammen. 

7.  Smør godt ovn pannen.
8. Bland sammen vann med druesirupen. 
9. Drypp simiten inn i druesirupen.
10. Ha seseamfrøene inn i en stor plate.

 11. Etter du har dryppet simiten inn i sirupen. Bland godt simiten med sesamfrøene.

12. La den stå sånn ca. 30 min før du steker du i 200 C i for varmet ovn. 
Afiyet olsun!