En kjempeenkelt børek som smaker kjempegodt. Du kan godt frese gulroten før du bruker også men jeg synes at den gir mye smak når den er fersk. Denne børeken er laget også under mat kurset. Du kan gjerne bytte ut en av grønnsakene med salami også. Det vil gi helt annet smak.
Du trenger:
1 pakke yufka deig/filo deig
200 gr spinat
halv bunt persille
100 gr feta ost
100-150 gr rever gulrot ( to mellom store gulrot)
50 ml melk
50 ml olje
50 ml vann
1 egg plomme
1.  Åpne filo deig pakken og la den hvile noen minutter

2.  Bland melk, olje og vann sammen.

3. Vask spinaten og finhakk den.
4. Vask persillen og finhakk den. Bland osten sammen med persillen. 
5. Ta fram en filo deig. Pensle godt med sausen.


6.Legg en filo deig over den andre deigen og pensle godt med sausen.  Hell spinaten over og dekk hele deigen.

7. Legg en filo deig over og smør godt med sausen. Hell revet gulroten og dekk hele deigen

8. Legg en filo deig over og smør godt med sausen. Hell blandet persille med osten.

9. Nå ruller du deigen innover. Start fra den lange kanten og prøv å brette sidene inn og rull over.

10. Del den i midten.

11. Dekk bretten med bakepapir og ha børeken opp i.

( Dette bildet ble tatt under mat kurset)

12. Pensle godt deigen med resten av sausen.
13. Visp eggen og pensle deigen med det. Pynt med sesamfrø eller svart kummin.
14. Stekes i 200 C. ca. 20 min.