En av min favoritt rett. Det er himmelsk godt og en skikkelig fest måltid. 🙂

Du trenger:

1 hel kylling
2 dl ris
2 ss rosiner
1 ss pinkjerner
1 ts salt
2 ss planteolje
1 dl kokt vann
tråd og nål
2 små poteter
1 mellom stor gulrot
1 liten gul løk
kyllingkrydder

1.Vask kyllingen godt og la vannet komme ut. ( viktig å fjerne innvollene- fleste kyllingene selges renset)
2. Vask risen og la den sile godt.
3. Varm oljen før du tilsetter risen. Stek risen godt.
4. Tilsett pinkjerner og rosinene. Smak med krydder.
5. Hell varmt vannet og la den trekke.

6. Ta fram kyllingen og full med ris fra åpningen på nede.
7. Fyll med risen helt til kanten og press godt ned. Sy kyllingen sammen i enden.
8. Skrell grønnsakene og løken. Skjær i båtformer.
9. Krydder godt kyllingen med salt og kyllingkrydder ( annet krydder også kan man bruke)




10. Jeg har brukt støpejern gryte men du kan bruke steke ovn pose eller leirgryte.
11. Legg kyllingen i gryten og ha grønnsakene og løken rundt.
12. Det stekes i 200 C ca. 1 time i for varmet ovn.
13. Etter 1 time fjern gryte lokken og la den grille ca. 10 min i grill funksjonen i ovnen.

Sånn ser det ut :

sånn er det risen 🙂 Smaker kjempe godt.

Serveres når det er varmt og godt 🙂

Afiyet olsun!