Du trenger:
Deig: ( 1 vann glass = 2 dl)
1 vann glass lunkent vann
1 vann glass melk
1 vann glass olje
13 dl hvetemel
1 ts salt
For fyll:
4 mellom store potet ( kokt og most)
Litt olje
Pepper, salt
Over:
1 egg plomme
Sesam eller svart kummin
1. Lag først fyllet. Kok potene og most sammen. Tilsett litt olje og smak med krydder.
2. Nå lager du deigen. Bland alt sammen.

3. Lag 6 boller ut av deigen. Dekk med klut og la den vente ca. 10 min.

4. Kjevle ut hver enkelt deig ca. 20 cm i diameter.

5. Smør godt med olje og brett dem sammen som en konvolutt. Sett deretter inn i kjøleskapet og la den vente ca. 10 min.

6.  Kjevle ut hver enkelt deig som en lang baguette. På den lange siden tar du litt potet og ruller du deigen innover. 

5. Visp eggeplommen og smør godt hver enkelt børek og stek i ca. 180 C.

* Bildet kvaliteten varierer veldig mye. Enkelte bilder er tatt under mat kurset og resten ble tatt med telefon.
Besøk oss  på facebook sida og websiden :  http://www.facebook.com/tyrkiskmat og http://mangfoldhuset.no/
Afiyet olsun!