Her kommer det brød oppskrift fra svigerinne 🙂

Oppskriften gis med vannglass, dvs bruk en vannglass hele tiden, da får du riktig mengde hele veien.

Du trenger:

3 vann glass siktet hvetemel ( du kan bruke grovt mel også)
1/2 vann glass oliven olje
1 vann glass lunket melk
50 gr smør/margarin
1 stk fersk gjær
2 dessert skje salt
1 dessert skje sukker

For å smøre yoghurt ( pisket eggeplomme går fint også eller kun litt olje med vann)

1.  Bland fersk gjær med lunkent melk og sukker i en stor bolle, der du skal ha hele ingrediensene. La den vente ca. 15 min.

2. Etter det hell over resten av ingrediensene og elte deigen godt.

3. Deigen skal vente minst 1 time før du kan fortsette.

4. Nå er deigen  doblet seg. Elte deigen på nytt og del i den to.

5. Lag to stor bolle sånn ca 20 cm i  diameter. ( eller kan du bruke brødform og ha alt i en brødform)

6. Legg en bakepapir i en form og legg brødene opp i dem.

7. Smør godt yoghurt eller eggeplomme.

8. La den vente sånn ca. 20 min

9. Den stekes i 150 grader, ca. 20 min.

Afiyet olsun!